Hlavní obsah

Buď to přežijeme ve zdraví, nebo ne, hřímala ve Sněmovně Babišova poslankyně

– Praha
Novinky, zpe

Čtvrteční dvouhodinová debata ve Sněmovně o migrační krizi nic nepřinesla. Místo toho, aby vláda vysvětlila svůj postoj k uprchlíkům, opoziční poslanci využívali faktické poznámky a přihlášení v rozpravě se ke slovu nedostali. Kritika, která se na kabinet snesla, pobouřila poslankyni za ANO Ivanu Dobešovou.

Buď to přežijeme ve zdraví, nebo ne, hřímala ve Sněmovně Babišova poslankyně Ivana DobešováVideo: Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky

 
Článek

Poslankyně připomněla, že bod, který dolní komora projednává, se jmenuje informace vlády ČR o migrační krizi. „To, co se strhlo po vystoupení pana premiéra, mi připomíná spletení jazyků. Opozice akorát útočí, co by se mělo dělat, a snaží si na tématu nahnat body,“ křičela v emotivním vystoupení.

„Nejde o to, kdo vyhraje. Jsme na jedné lodi. Buď to všichni přežijeme ve zdraví, nebo ne,“ hřímala poslankyně.

Dodala, že si váží vlády za kroky, které podniká, a že má situaci pod kontrolou. Jedinou chybu koalice a vlády vidí v tom, že nedává dostatečně vědět, co všechno dělá. Přesvědčit západní Evropu o jiném pohledu na uprchlíky je podle ní velmi komplikované.

Babiš: Přežijeme to

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš prý projev své poslankyně neslyšel. „Ale myslím, že to určitě ve zdraví přežijeme,” podotkl s úsměvem. „Musíme v rámci Evropy prosadit naše názory, jsou správné. Na prvním místě je zodpovědnost, potom solidarita,“ doplnil.

Související témata:

Foto: Petr Horník, Právo

Zleva ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD), ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD), premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL), ministr obrany Martin Stropnický (ANO) a ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Foto: Michal Doležal, ČTK

Ministr financí Andrej Babiš

Evropští politici by měli mluvit o posílení schengenské hranice, ale měli by ji zabezpečit stejně, jako to udělalo Maďarsko. „Musíme uprchlíky zastavit už v Turecku a tam jim poskytnout pomoc,“ dodal Babiš.

Reklama

Výběr článků

Načítám