Hlavní obsah

Brno postavilo schody, chodit po nich se nemá

Právo, MIŠ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Brně se lidé po letech dočkali vytouženého schodiště pod katedrálou Petra a Pavla, které jim výrazně zkracuje cestu mezi frekventovanou tramvajovou zastávkou Nové sady a ulicí Bašty. Očekávanou zkratku na Petrov ale zatím Brňané využít nemohou.

Foto: Michal Šťastný

Schodiště spojující ulice Nádražní a Bašty je hotové, stavba však zatím nemá kolaudaci.

Článek

S pracemi přitom dělníci skončili ještě před vánočními svátky, jenže pěším v cestě stále brání bezpečnostní mříž. Důvodem umístění překážky je to, že stavba stále nemá kolaudaci. Na slavnostní přestřižení pásky si tak v moravské metropoli musí ještě chvíli počkat.

Schodiště čeká na kolaudaci

„Dokud schodiště nebude zkolaudované, je vstup pro veřejnost pouze na vlastní nebezpečí. Předpokládám, že kolaudaci získáme nejdříve začátkem února. Rádi bychom, aby to bylo dříve, ale nemůžeme rozhodnutí úřadů nějak uspíšit. K projektu se musí vyjádřit například památkáři nebo odbor životního prostředí,“ řekla Marie Slavíková, správkyně parků Veřejné zeleně města Brna, která schodiště postavila.

S prvními stavebními pracemi začali pracovníci loni v létě. Za projekt zaplatilo město bezmála pět milionů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám