Hlavní obsah

Bouře na Svitavsku lámala stromy, zatopila sklepy i silnice, hrozí i dnes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitavy

Hasiči na Svitavsku v Pardubickém kraji zasahovali v pátek odpoledne u řady případů souvisejících se silným deštěm. Nejvíce postižená byla Litomyšl a Němčice u Litomyšle. Nejčastěji odčerpávali vodu ze sklepů či silnic, uvedli na webu hasiči.

Foto: HZS Pardubického kraje

Následky bouřek v Pardubickém kraji

Článek

Od pátku platí pro většinu republiky včetně Pardubického kraje výstraha meteorologů před silnými bouřkami doprovázených přívalovým deštěm. Výstraha s nízkým stupněm nebezpečí platí i pro neděli.

„Mezi 16:00 a 17:00 jsme zaznamenali 13 výjezdů, kdy profesionální a dobrovolní hasiči odčerpávali vodu za zatopených garáží, sklepů, podchodů a komunikací,” uvedli zástupci krajských hasičů. Hasiče na Svitavsku zaměstnalo i odstraňování stromů a popadaných větví, které bránily provozu na silnicích.

Meteorologové zesílili výstrahu před bouřkami

Počasí

Meteorologové předpovídají na sobotu pro Pardubický kraj skoro jasno, postupně oblačno až zataženo, zpočátku ojediněle, postupně místy přeháňky, na horách a Českomoravské vrchovině srážky četnější. Místy se mohou vyskytnout silné bouřky doprovázené silným větrem a přívalovými srážkami, lokálně i s krátkodobými úhrny kolem 30 milimetrů. Nejvyšší denní teploty budou mezi 24 až 27 stupni Celsia, na horách do 23 stupňů.

Silné bouřky zasáhly Česko také v úterý a ve středu. Hasiči kvůli nim měli stovky výjezdů, desetitisíce domácností zůstaly dočasně bez dodávek proudu.

Českem se přehnaly silné bouřky

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám