Hlavní obsah

Bohumín odpustí nájem všem obyvatelům domu, kde došlo k tragédii

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radnice v Bohumíně odpustí nájem za měsíc srpen všem nájemníkům panelového domu v Nerudově ulici. Ten nedávno zasáhl tragický požár, při němž zahynulo 11 lidí.

Státní zástupce Michal Król o motivech žháře Video: Aleš Honus, Právo

 
Článek

O odpuštění nájmů rozhodli v pondělí bohumínští radní. Jak sdělil místostarosta Igor Bruzl (ČSSD) přijde město odpuštěním nájmů ve všech bytech domu o částku 227 tisíc korun. „Nájemníci prožili trauma, museli být evakuováni, nefungovala jim elektřina ani plyn,“ vysvětlil Bruzl, proč nájem nebudou muset platit ani ti, jejichž byt oheň nepoškodil.

Interiér vyhořelého bytu v bohumínském paneláku

Krimi

S odpuštěním nájmů radní přidělili náhradní byt čtyřem nájemníkům z vyhořelého věžáku. Ve dvou případech jde o přidělení dočasné, v dalších dvou trvalé. O náhradním bydlení pro dalších osm domácností bude vedení města jednat v okamžiku, kdy jejich obydlí zasáhnou rozsáhlejší sanační či rekonstrukční práce.

Žhář z Bohumína je stíhán i za červnový incident s pistolí

Domácí

K tragédii, při níž zahynulo 11 lidí, došlo v sobotu 8. srpna v 11. patře bytového domu. Jeden byt zapálil žhář, kterého zadržela policie krátce po činu. V současné době je ve vazbě. Kvůli pomoci zmírnit následky tragického požáru vyhlásil Moravskoslezský kraj veřejnou sbírku, v pondělí odpoledne bylo na jejím účtu zhruba 478 tisíc korun. Lidé do ní mohou přispívat až do konce září.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Při tragédii v panelovém domě zemřelo celkem 11 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám