Hlavní obsah

Bárta neposlechne maminku a neodejde z politiky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na otázku, kdy mu někdo řekl, že má z něho strach, odpověděl Vít Bárta v nedělním pořadu České televize překvapivě, že to byla den před tím jeho maminka. Jestli toho prý nenechá, tak uškodí i lidem kolem sebe a své rodině. Na otázku, zda ji poslechne, odpověděl jednoznačně: „Ne.“

Foto: Milan Malíček, Právo

Vít Bárta

Článek

Bárta chce dál bojovat za to, v co věří a nechce odejít nyní, kdy byl nařčen a chce se očistit. Poslaneckého mandátu se vzdát nehodlá, ale je připraven požádat o zbavení imunity kvůli vyšetřování. Zdůrazňuje, že neměl důvod Kočí a Škárku korumpovat.

Znovu zopakoval, že půjčení peněz nabídl veřejně všem poslancům Věcí veřejných. Oslovili ho čtyři poslanci a třem půjčil - Jaroslavu Škárkovi, Kristýně Kočí a Martinu Vackovi.

Stanislavu Humlovi nabídl možnost výroby klipů pro stranu, protože za ním přišel s tím, že přišel odchodem z Novy o značnou část příjmů a má přitom doma fungující studio pro zpracování filmového materiálu. Huml však na nabídku v dalších týdnech už nereagoval.

Bárta v ČT přiznal, že udělal chybu, když půjčil půl miliónu korun Kristýně Kočí a porušil tak zákon proti praní špinavých peněz, který tak velkou hotovostní operaci zapovídá. „Jsem za to připraven nést odpovědnost,“ uvedl Bárta. Považoval Škárku a Kočí za blízké lidi, kterým věřil, a proto jim půjčil bez jakéhokoli potvrzení.

Reklama

Výběr článků

Načítám