Hlavní obsah

Babiš se pustil do poslance STAN Bernarda. Bureši, jste zloděj, práskač a lhář, opáčil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Expremiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš se při čtvrtečním jednání Sněmovny, kde se řešila korupční kauza kolem pražského dopravního podniku, obul i do poslance STAN Josefa Bernarda. Ten ho vzápětí na sociálních sítích označil za estébáckého práskače, zloděje a lháře. „Mě si do huby neberte,“ vzkázal mu.

Foto: Petr Horník, Právo

Lídr opozice Andrej Babiš (ANO)

Článek

Předseda ANO se do poslance pustil kvůli několik let staré kauze týkající se zmanipulovaných zakázek ostravského magistrátu.

„Bernard byl v kontaktu s lobbistou Martinem Dědicem, který za manipulace s veřejnými zakázkami dostal osm let vězení,“ řekl na úvod expremiér.

Ve svém projevu pokračoval tím, že se policie před lety zabývala zakázkou, ve které se Bernard angažoval jako šéf plzeňské Škody. „Šlo o případ kolem stavby depa v areálu Škoda Transportation. Ze zakázky tehdy odplulo 160 miliónů korun, ale vyšetřování šlo do ztracena,“ dodal.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Josef Bernard

„Takže takový životopis pro Starosty je v pohodě, protože před volbami ho přijali do svých řad,“ uzavřel.

Ve Sněmovně se ve čtvrtek řešila kauza Dozimetr, do které je zapojen exnáměstek pražského primátora Petr Hlubuček. Na post ministra školství rezignoval také kvůli kontaktům s podnikatelem Michalem Redlem i ministr školství Petr Gazdík.

„Drzost Babiše nezná mezí”

Babiš ve svém projevu připomínal ve čtvrtek nicméně i další kauzy hnutí, zmínil europoslance Stanislava Polčáka či libereckého hejtmana Martina Půtu a právě Bernarda, který se proti jeho slovům ohradil na sociálních sítích. „Drzost pana Babiše nezná mezí. Opakovaně si mě bere do nevymáchané pusy,“ reagoval.

Podle něj ho Dědič z Ostravy kontaktoval jako ředitele Škodovky. „Nabízel spolupráci, kterou jsem nepřijal. Ostatně, viděl jsem ho jednou a určitě si s ním netykám jako vy s panem Rittigem. Ve Škodovce jsem pracoval 35 let. Jako horizontkář jsem začínal někdy v době, kdy jste začal profesionálně práskat STB,“ napsal v reakci na Babišovu minulost.

„Když jste zfalšoval valnou hromadu a ukradl první firmu, pracoval jsem v Těžkém strojírenství a postupně jsem se stal generálním ředitelem. Pak jste bezskrupolózně tuneloval firmy a vyplácíte si každoročně desítky nezdaněných miliónů z korunových dluhopisů. Do Škodovky jste opakovaně posílal kontroly a policii,“ doplnil.

„Vše jste prohrál. Jste estébácký práskač, zloděj, lhář. Mě si do huby neberte,“ zakončil.

Reklama

Výběr článků

Načítám