Hlavní obsah

Babiš po schůzce v nemocnici: Jsem překvapený, jak je na tom prezident dobře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Premiér Andrej Babiš (ANO) navštívil prezidenta Miloše Zemana v nemocnici. Po jednání s ním řekl, že je překvapený, jak je prezident v dobré kondici.

Záznam: TK Andreje Babiše po návštěvě Miloše Zemana v ÚVN Video: Novinky

 
Článek

„Když si vzpomenu na to stanovisko, které nemocnice poslala do Senátu, tak v posledním bodě se mluvilo o prognózách, které nebyly úplně dobré. Jsem překvapen, jak dobře na tom je,” řekl.

„Mám z toho velkou radost,” doplnil.

S prezidentem řešil Babiš povolební situaci. Zopakoval, že vzhledem k jasné většině v Poslanecké sněmovně by bylo neseriózní, pokud by přijal pověření sestavovat vládu. Očekává zároveň, že Zeman jmenuje šéfa ODS Petra Fialu.

„Bylo by neseriózní, kdybych se následujícího půl roku snažil dojednat koalici a rozstřeloval tu aktuální. Prezident po přijetí pana Fialy řekne, jak bude postupovat,” prohlásil končící premiér.

Prezidentův stav je příznivý a zlepšuje se, řekl Zima

Domácí

V úterý se při návštěvě ČR setká se Zemanem i slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. Ve středu se za ním chystá právě Fiala. Ten chce prezidentovi představit personální obsazení kabinetu.

Vedoucí prezidentské kanceláře Vratislav Mynář v minulých dnech uvedl, že prezident by se rád scházel i s adepty na ministry.

Zeman se v ÚVN léčí od 10. října kvůli zhoršení svého chronického onemocnění. V posledních dnech nicméně ležel rehabilitačním oddělení, kam za ním jeho blízcí či spolupracovníci až na výjimky nemohli, protože nemocnice zakázala návštěvy kvůli epidemii koronaviru.

Zeman je v nemocnici už přes měsíc. Časová osa jeho hospitalizace

Domácí

Chirurg Pavel Pafko, který je členem prezidentova lékařského konzilia, dříve serveru iROZHLAS.cz k zdravotnímu stavu prezidenta řekl, že Zeman má chronické jaterní onemocnění, naznačil, že jde o cirhózu.

Foto: Twitter/Jiří Ovčáček

Miloš Zeman a Andrej Babiš při schůzce v nemocnici

Reklama

Výběr článků

Načítám