Hlavní obsah

Babiš: Ministerstvo spravedlnosti nepovedu já, nechci poslouchat ty blbé kecy

Novinky, Barbora Zpěváčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V čele ministerstva spravedlnosti nebude premiér Andrej Babiš (ANO). Prezidentu Miloši Zemanovi navrhne, aby řízením resortu pověřil někoho jiného, konkrétní jméno neřekl. Ke změně názoru ho vedlo to, že nechce „poslouchat blbé kecy opozice“. Babiš zároveň na Hrad odeslal rezignaci Taťány Malé.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Premiér Andrej Babiš při uvedení nové ministryně spravedlnosti Taťány Malé do funkce. Archivní foto.

Článek

„Všechny bych rád uklidnil, požádal jsem pana prezidenta, aby pověřil vedením resortu člověka, kterým nejsem já ani nikdo jiný z vlády,“ oznámil Babiš po úterním jednání kabinetu.

Jméno říci nechtěl, podle něj se to má nejprve dozvědět prezident. Během dneška by ale mělo být jasno. Podle kuloárních spekulací jde o náměstka Jeronýma Tejce.

Když Malá v pondělí oznámila, že rezignuje, mluvil Babiš o tom, že ministerstvo spravedlnosti dočasně povede on sám. Ke změně názoru ho prý vedlo, „aby nemusel poslouchat ty blbé kecy opozice“. Ta kritizovala, že má klíčové ministerstvo řídit trestně stíhaný premiér.

„Chtěl jsem panu Fialovi ušetřit různé výstupy,“ dodal Babiš v narážce na šéfa ODS. Ten na Twitteru napsal, že Andrej Babiš přece nemůže být ministrem spravedlnosti ani jeden jediný den. „Trestně stíhaný premiér musí vědět, že toto je nepřijatelné,“ uvedl Fiala.

Reklama

Výběr článků

Načítám