Hlavní obsah

Babiš je neschopný a volby na tom nic nezmění, řekl Kalousek

Novinky, zpe

Příčinou politické krize není povolební pat, ale neschopnost Andreje Babiše (ANO), prohlásil šéf poslanců TOP 09 a jeden z nejhlasitějších kritiků současného premiéra Miroslav Kalousek. Předčasné volby podle něj nic nevyřeší. Prezident Miloš Zeman by měl podle Kalouska pověřit sestavením vlády někoho schopnějšího.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek

Článek

„Když sleduji stanoviska ostatních politiků, často jim uniká ta hlavní příčina současné situace. Tou hlavní příčinou není povolební pat. Tady je několik reálných možností sestavit většinovou vládu s důvěrou dokonce za účasti některých demokratických stran,“ zdůraznil Kalousek.

Důvodem, proč se nedaří sestavit vládu, je podle něj neschopnost Andreje Babiše dojednat a uzavřít nějakou dohodu. Předčasné volby, o kterých mluví čím dál více politiků, podle Kalouska nic nevyřeší.

„Na té jeho (Babišově – pozn. red.) neschopnosti předčasné volby nic nemohou změnit. Teď je s touhle informací konfrontován prezident a je na něm, aby jmenoval někoho schopnějšího, než je Andrej Babiš,“ míní Kalousek.

Vládu, která by získala důvěru Poslanecké sněmovny, se nedaří sestavit už půl roku od parlamentních voleb. Ve čtvrtek večer zkrachovala jednání mezi hnutím ANO a ČSSD.

Reklama

Výběr článků

Načítám