Hlavní obsah

Pekarová Adamová chce jet příští rok na Tchaj-wan

Předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) se chce v roce 2023 vydat na Tchaj-wan. Ve středu ji pozval během návštěvy ČR předseda tchajwanského parlamentu Jou Si-kchun.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Předsedkyně strany Markéta Pekarová Adamová na sněmu TOP 09

Článek

„Dnes jsem také od pana předsedy a jeho kolegů z parlamentu obdržela pozvání na Tchaj-wan, kterého si velmi vážím a které ráda vyslyším,“ uvedla Pekarová Adamová.

„Už v příštím roce určitě zorganizujeme cestu předsedkyně Poslanecké sněmovny ČR,“ doplnila s tím, že by součástí mohla být i podnikatelská delegace.

Adamová se také vrátila ke kritice Jouovy návštěvy ze strany čínské ambasády.

Berte nás vážně! Čínská ambasáda v Praze se zlobí kvůli návštěvě šéfa tchajwanského parlamentu

Domácí

„Byla to očekávatelná reakce z těchto kruhů a mě vůbec nepřekvapuje. Nicméně si myslím, že by tato reakce měla naše rozhodování ovlivňovat asi tak v nula procentech,“ zdůraznila šéfka dolní komory.

Jou Si-kchuna pozval do Česka předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) už během předloňské podzimní návštěvy Tchaj-wanu, kterou uskutečnil přes hrozby a protesty Číny a nesouhlas Hradu či představitelů tehdejší vlády Andreje Babiše (ANO).

Dokončil tak záměr svého zesnulého předchůdce v čele horní komory Jaroslava Kubery (ODS), který oznámil plán navštívit Tchaj-wan v říjnu 2019.

Reklama

Výběr článků

Načítám