Hlavní obsah

196 lidí ve vážném stavu. Rekordní čísla nakažených nemocnice neohrožují

I přes masivní počty nově nakažených i předpokládaných reinfekcí covidu se počty hospitalizovaných pacientů zásadněji nezvyšují. V souvislosti s šířením nakažlivější varianty omikron se za leden potvrdilo 560 668 nově nakažených. V nemocnicích je s covidem 2430 lidí, přičemž 196 z nich se nachází ve vážném stavu.

Článek

Kolem 2400 osob bylo v nemocnicích hospitalizováno 10. ledna (2477). Ve vážném stavu vyžadujícím napojení na umělou plicní ventilaci či podporu životních funkcí bylo tehdy 438 z nich.

Zatímco počty hospitalizovaných začaly od 22. ledna postupně narůstat, vážné případy setrvávají pod hranicí 200 osob.

Dušek: Díky očkování vážné zahlcení nemocnic nehrozí

Domácí

Jen za uplynulý týden přibylo téměř 249 tisíc nových případů nákazy, což je v denním průměru kolem 35 500 případů denně. U dalších tisíců osob je podezření na reinfekce.

Ačkoliv je varianta omikron prokazatelně mnohem nakažlivější a dokáže obejít i imunitu získanou na základě očkování či dřívějšího prodělání nemoci, má ve většině případů lehčí průběh.

Statistiky nemocnic: Covidový pacient je i ten, koho přivezli kvůli zlomené noze

Domácí

To se projevuje i na počtech úmrtí. Za leden eviduje ministerstvo zdravotnictví v souvislosti s coronavirem 978 úmrtí, což je ve srovnání s listopadem a prosincem i vzhledem k počtu nakažených výrazně méně.

Reklama

Výběr článků

Načítám