Hlavní obsah

Nastydlý Klaus volil se šálou na krku

Právo, Novinky, Martin Kavka, ora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Komunálních voleb se v sobotu ráno zúčastnil i prezident Václav Klaus. Svůj hlas hodil do volební urny v UZŠ v pražských Kobylisích. Nachlazený Klaus nijak netajil, že volil občanské demokraty.

Článek

"Neskrývám politické přesvědčení, tohle uskupení jsem vybudoval," naznačil prezident, že hlasoval pro ODS, na jejímž vzniku se v roce 1991 jako předseda strany podílel. Podle Klause v Praze vyhrají občanští demokraté, další výsledky nechtěl tipovat.

Klaus se dostavil do volební místnosti bez své manželky Lívie. Prezidentovu šíji zdobila šála, Klaus dorazil do ČR ze summitu EU ve finském Lahti, kde nastydl.

Prezident chvilku zápolil se složitým archem s kandidáty do komunálních voleb. Členů volební komise se ptal na volební účast, která se zatím pohybuje okolo 30 procent.

Prezident zdůraznil, že nemyslí na své znovuzvolení v roce 2008. O dalším vývoji politické situace napoví podle něj až druhé kolo senátních voleb za týden.

Reklama

Související témata:

Související články

Šéfové parlamentních stran už odvolili

Ústavní činitelé a straničtí lídři tradičně přichází k volebním urnám mezi prvními. Platí to i pro senátní a komunální volby. Šéf ČSSD Jiří Paroubek...

Začaly senátní a komunální volby

V pátek ve 14 hodin se v České republice na dva dny otevřely volební místnosti. Voliči budou vybírat obecní a městské zastupitele. Na třetině území, ve 27...

Výběr článků

Načítám