Hlavní obsah

O víkendu se mírně ochladí, slunce ale vydrží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Teplejší období posledních dnů odchází velmi zvolna. Pro nadcházející víkend tak meteorologové slibují většinou jasno nebo polojasno. Zatímco slunce se bude ještě ukazovat v hojné míře, teploty budou postupně klesat. Odpolední maxima tak v sobotu ani v neděli už zřejmě nepřekonají 20 stupňů.

Článek

Přes dvacet stupňů se podle meteorologů dostanou nejvyšší odpolední teploty jen ve čtvrtek, kdy bude většinou polojasno, ovšem ranní nízká oblačnost může na některých místech ojediněle vydržet po celý den.

Také v pátek bude území České republiky pod vlivem tlakové výše. Po její zadní straně bude do Česka dál proudit teplejší vzduch od jihu. Meteorologové proto očekávají většinou polojasno, ovšem ráno a dopoledne se můžou objevit mlhy nebo nízká oblačnost. Nejvyšší teploty vystoupí na 16 až 20 stupňů.

V pátek večer začne na západě území přibývat oblačnost, která souvisí s postupem studené fronty. Vyskytne se zřejmě i slabý déšť. Frontální systém by se ale měl rozpadnout ještě nad Německem a do počasí u nás výrazně nezasáhne.

V sobotu bude opět na většině území polojasno, ranní oblačnost vydrží do odpoledne jen na některých místech Šumavy a Vysočiny. Teploty se vyšplhají na 15 až 19 stupňů. Podobný ráz počasí očekávají odborníci i v neděli a na počátku příštího týdne, kdy by ranní teploty měly klesat k sedmi až třem stupňům, zatímco odpolední maxima se budou pohybovat v rozmezí 14 až 18 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám