Hlavní obsah

Paroubek hostil Zemana, chystá se na fotbal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda ČSSD Jiří Paroubek poobědval ve středu v Praze s bývalým šéfem soc. dem. a expremiérem Milošem Zemanem. Paroubek prozradil, že má v plánu stejně jako premiér Mirek Topolánek podpořit české fotbalisty v Bratislavě v boji se slovenskými reprezentanty.

Článek

Paroubek se Zemanem při obědě v Lidovém domě nešetřili úsměvy. Politika prý nebyla hlavní náplní rozhovoru obou mužů, jejichž vzájemné vztahy se v poslední době výrazně zlepšily.

Paroubek se chce na Slovensku setkat s předsedou tamní vlády, kterým je sociální demokrat Robert Fico. Oba levicoví politici se navzájem podporovali ve volební kampani. Zatímco Fico na Slovensku jasně zvítězil, Paroubkova ČSSD se musela těsně sklonit před vítěznou ODS.

Pikantní na bratislavském prestižním fotbalovém duelu bude, že se do hlediště chystá i český premiér Topolánek (ODS). "Jestli tam bude, tak se setkáme. Podle mých informací není jeho cesta oficiální," uvedl Paroubek na Topolánkovu adresu.

Topolánek již dříve uvedl, že hlavním tématem chystané cesty do Bratislavy bude upevnění nadstandardních vztahů se Slovenskem. Přestože jeho slovenský protějšek Fico má politickou orientací blíže k Paroubkovi, nový šéf kabinetu věří, že s Ficem najdou společnou řeč. Se slovenským premiérem chce prý mimo jiné hovořit o energetické bezpečnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám