Hlavní obsah

Paroubkova vláda se naposledy rozloučila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Odcházející Paroubkův kabinet se naposledy sešel v Praze na Malé Straně na slavnostním rautu. Většinou na posledním setkání nechyběly ani manželské protějšky bývalé vládní sestavy.

Článek

Ministři mají různé plány, například odstupující šéf diplomacie Cyril Svoboda (KDU-ČSL) se chce věnovat studiu francouzštiny, jeho stranický kolega Libor Ambrozek bude po odchodu z ministerstva životního prostředí řídit největší českou ochranářskou organizaci - Český svaz ochránců přírody.

Paroubek z politického vrcholu odejít nechce. Už se sice ze Strakovy akademie přestěhoval do sídla ČSSD Lidového domu, odkud povede kampaň před podzimními komunálními a senátními volbami. Ale ani v den, kdy prezident Václav Klaus jmenoval kabinet jeho nástupce Mirka Topolánka (ODS), se Paroubek nevzdává naděje, že se brzy do funkce ministerského předsedy vrátí. Topolánkova menšinová vláda bude podle jeho názoru žít pouze dva měsíce.

Paroubek zajde na koncert

Po maratonu, který politici prožili v posledních měsících, si Paroubek užije i klidu. V pondělí se s manželkou Zuzanou například chystá na koncert. Dovolenou ale podle ní neplánují. Práci svého týmu hodnotí Paroubek pozitivně. Ani potom, co opustí svá křesla, se podle něj jeho ministři neztratí. Práci kabinetu a premiéra v pondělí mimo jiných podle tiskového odboru úřadu vlády ocenil i prezident USA George Bush. Dopisem Paroubkovi poblahopřál a uvedl, že za doby jeho vlády se česko-americké vztahy dále upevnily.

Kampani se chce věnovat v následujícím měsíci i odstupující ministr sociálních věcí Zdeněk Škromach. Podle něj se sociální demokraté nechystají během doby, kdy bude Topolánkova vláda připravovat programové prohlášení, jednat o případné podpoře svého kabinetu.

Anketa

Oznámkujte činnost Paroubkovy vlády.
1
72,8 %
2
1,2 %
3
1,2 %
4
1,8 %
5
23 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 27439 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám