Hlavní obsah

Vlček: Nejsem jen nastrčená figurka

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jediný kandidát na šéfa Sněmovny Miloslav Vlček (ČSSD) si je vědom, že jeho mandát může být jen dočasný. Vlček včera Právu řekl, že se chystá na plénu Sněmovny vystoupit s takovým prohlášením v rámci diskuse o kandidátech. A dodal, že by se svého úkolu zhostil se vší vážností, a ne jen jako nastrčená figurka.

Článek

Vlček přitom věří, že dostane třeba 140 ze 200 hlasů jako stvrzení dohod učiněných minulý týden na Pražském hradě. "Dohody jsou od toho, aby se plnily. A když zase ostatní strany chtějí, abych tu dočasnost potvrdil, tak ji potvrdím. Je ale potřeba, aby dodržely, co jejich předsedové slíbili na Hradě," řekl Právu.

První místopředseda poslaneckého klubu ČSSD Vlček na konci minulého volebního období vedl rozpočtový výbor Sněmovny, který si soc dem. nárokuje i nyní. Pokud bude muset Vlček podle svého slibu odstoupit, lépe placené místo ve výboru by už na něj nemuselo zbýt. Kandidát na šéfa Sněmovny ale z toho těžkou hlavu nemá.

"Nejde přeci o to, jaké budu zastávat funkce, ale o odblokování Sněmovny," poznamenal. Práce se prý ve Sněmovně za dva měsíce nahromadilo dost. Třeba zákony, které prošly na konci minulého období Senátem, leží podle Vlčka v sekretariátu Sněmovny. "A nemá je kdo poslat panu prezidentovi," doplnil Vlček.

Reklama

Související články

Kandidátem ČSSD na šéfa Sněmovny bude Vlček

Sociální demokraté nečekaně nominovali na post předsedy Sněmovny poslance Miloslava Vlčka. Vyplynulo to z pátečního jednání vedení ČSSD, které se uskutečnilo...

Paroubek se stále nevzdal šance sestavit kabinet

Byť se zdá, že se zablokované politické ledy hnuly, a Sněmovna tak zřejmě bude mít v pondělí své vedení, sociální demokraté stále doufají, že by předseda ČSSD...

Výběr článků

Načítám