Hlavní obsah

Silný déšť potrvá až do neděle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Meteorologové v pátek upozornili na silný a trvalý déšť, který přijde v sobotu večer a vydrží nejméně do nedělního večera. Napršet má kolem 40mm, na horách až 60mm srážek za 24 hodin. Uvedli to v pátek odborníci z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Podle dlouhodobé předpovědi Meteopressu se tropická třicetistupňová vedra, která panovala v červenci, už zřejmě nevrátí.

Článek

Víkendové počasí bude ovlivňovat rozsáhlá oblast nízkého tlaku vzduchu. Déšť začne přicházet v sobotu večer od jihu a na českém území se udrží minimálně do nedělního večera.

Kromě vydatných srážek nepotěší ani nízké teploty. Podle Dagmar Honsové z Meteopressu v sobotu vystoupí nejvyšší odpolední teploty jen na 16 až 20 stupňů. I v neděli má podle ní být oblačno s deštěm, na severu a severovýchodě republiky zataženo a déšť trvalejší. Odpolední teploty budou jen 17 až 21 stupňů.

Příští týden přijde mírné oteplení

Meteorologové ale počítají s postupným oteplováním, i když s předvídáním tropů už jsou opatrnější. "Původně to vypadalo, že v závěru srpna bude až 32 stupňů, ale nyní se ukazuje, že teploty budou jen v rozmezí 22 až 28 stupňů Celsia," řekla Právu ve čtvrtek Honsová.

Od pondělí do středy příštího týdne se očekává polojasno, ojediněle přeháňky nebo bouřky, v noci 12 až 8 a přes den 19 až 23 stupně.

Částečného oteplení se dočkáme ve čtvrtek a v pátek příští týden, kdy teploty mají vyšplhat na 23 až 27 stupňů. Bude však více oblačnosti, přeháněk i bouřek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám