Hlavní obsah

Paroubek pracovně poobědval s Klausem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Premiér Jiří Paroubek (ČSSD) se sešel s prezidentem Václavem Klausem, aby spolu poobědvali. Paroubek ale nebyl příliš sdílný o obsahu schůzky dvou ústavních činitelů. Setkání vysoce postavených politiků potvrdil mluvčí Hradu Petr Hájek.

Článek

"Jistě pochopíte, že nelze sdělit žádné detaily," řekl Paroubek během návštěvy Teplic.

"Prezident mluvil s premiérem stejně jako s řadou dalších lidí během dneška," uvedl Hájek s tím, že prezident shromažďuje informace, týkající se "zprůchodnění" Sněmovny.

Za perspektivní považuje Paroubek dohodu ČSSD a ODS o povolebním uspořádání - představa občanských demokratů o široké podpoře jejich menšinové vlády podle Paroubka narazí na odpor lidovců a zelených. Zdá se mu prý, že obě menší strany o takový model nestojí, protože mají zájem "spíše o ministerská křesla než o podporu jakékoliv vlády".

Očekává, že se nyní bude průběžně scházet na neoficiálním schůzkách se šéfem ODS Mirkem Topolánkem, zřejmě také v pondělí večer. To, že by se mohli setkat již ve večerních hodinách, nepřímo připustil v diskusním pořadu Českého rozhlasu - Radiožurnálu i Topolánek. "Na pořadu dne je možné uspořádání, které dohodne ČSSD a ODS," soudí Paroubek o jednáních.

Stejně jako ODS i ČSSD odmítá velkou koalici obou největších stran. "V tom jsme s ODS zajedno, to říkáme od samého začátku," prohlásil Paroubek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám