Hlavní obsah

Na Plzeňsku řádila bouřka, blesky zapálily dvě budovy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Po úderu blesku začal v pátek hořet dům v Hlavňovicích na Klatovsku. Blesk zapálil i stodolu v obci Odolenov. Přívalový déšť také zaplavil pole a sklepy domků na Domažlicku a Tachovsku, vítr porážel stromy. Pod vodu byly i některé místní komunikace.

Článek

V Hlavňovicíh vzplála věžička rodinného domu v areálu tamního zámku. "Aby mohli dohasit případná ohniska požáru, museli (hasiči) rozebrat její konstrukci. Požár poškodil krov a krytinu věžičky," informoval mluvčí plzeňských hasičů František Vaško.

Při požáru stodoly museli hasiči z místa odvést dva býky, dvě telata a dvě prasata. Vyváželi i seno a ochlazovali okolí, aby se požár nerozšířil.

Meteorologové bouřky předvídali, Českou republiku zasáhnou hlavně v sobotu. Pršet by mělo na většině území. Teploty ale klesnou jen mírně pod 30 stupňů. Pohybovat se budou kolem 28 stupňů. Na Moravu a do Slezska dorazí bouřky až večer.

Ještě ve čtvrtek to vypadalo, že pátek bude nejteplejší den v roce, právě deště ale teploty snížily. Například v pražském Klementinu ukázal teploměr odpoledne 26,6 stupně. Že rekord bude překonán, je velmi nepravděpodobné, i když jedno měření bude ještě večer. Teplotní rekord pro 28. červenec dosahuje 35,9 stupně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám