Hlavní obsah

Bublanova limuzína jela po dálnici 170 km/h bez majáčku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policie si opět trhla ostudu. Řidiči si po zavedení bodového systému dávají v drtivé většině pozor, aby nepřekročili povolenou rychlost, ale vládní limuzína vezla v neděli ministra vnitra Františka Bublana po brněnské dálnici bez zapnutého majáčku rychlostí nejméně 170 kilometrů za hodinu. Informaci přinesla v pondělí TV Nova.

Článek

Nova odvysílala důkaz o rychlosti ministerského auta natočený jedním z řidičů. Jen před pár dny přitom novináři při podobné jízdě přistihli Bublanova podřízeného, policejního prezidenta Vladislava Husáka. [celá zpráva]

"To jsem točil já, když jsem viděl, jak rychle jede, abych zaznamenal, jak jezdí politici, kteří tento zákon snad mají také respektovat," řekl Nově autor záběru Radek Pivoňka, který jel chvíli v závěsu za ministerským autem a zaznamenal na kameru rychlost na svém tachometru. Z rychlosti 170 km/h pak ale limuzína ještě ujela daleko vyšší rychlostí.

Bublan jel prý v neděli odpoledne z bydliště u Brna na letiště v Praze, odkud měl letět do Bruselu. "Je možné, že jeli do Prahy tak, aby stihli ten odlet toho letadla," uvedl ředitel ochranné služby policejního prezidia Lubomír Kvíčala.

Mluvčí ministerstva vnitra Radka Kovářová uvedla, že ochranná služba má ze zákona právo jet vyšší než povolenou rychlostí při ochraně ústavního činitele a při plnění svých úkolů. Před čím ale řidič Bublana cestou na letiště chránil nebo jaký úkol plnil, se Nově nepodařilo zjistit. "Přesto se řidič ničeho nedopustil, na tom trvám," řekl Nově Kvíčala.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám