Hlavní obsah

Vedení ODS o návrhu na čtyřkoalici zřejmě nevědělo

Právo, luk, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Návrh na vytvoření čtyřkoalice ODS, ČSSD, lidovců a zelených údajně v pondělí zazněl bez vědomí nejvyššího vedení ODS, tedy stranického grémia. Podle informací Práva se jednalo o sóloakci stranického šéfa Mirka Topolánka a předsedy poslaneckého klubu Vlastimila Tlustého.

Článek

Právě šéfové stran a poslaneckých klubů se pondělní schůzky nazývané 5x2 zúčastnili. První místopředseda ODS Petr Nečas na otázku, zda Topolánkův návrh na čtyřkoalici byl projednán ve stranickém grémiu či v jiném orgánu, odpověděl: "Je to součást širšího taktického rejstříku."

Na doplňující otázku, zda to bylo grémium, kdo to předjednal, odpověděl: "Předjednáno bylo více variant a jejich načasování." A na další dotaz, zda tedy grémium vědělo, že Topolánek předloží tento návrh, odpověděl vyhýbavě: "Co jsem řekl, to jsem řekl." O neshodách uvnitř ODS včera na odpolední tiskové konferenci hovořil také premiér a předseda ČSSD Jiří Paroubek.

"Tato ,nabídka, pokud byla míněna v tom okamžiku vážně, na tu čtyřkoalici, tak prostě neprošla dopředu orgány ODS, takže ona nebyla ve skutečnosti s velkou pravděpodobností míněna vážně. Nicméně my jsme připraveni jednat především s ODS," uvedl Paroubek.

Reklama

Související články

ODS nabídla ČSSD čtyřkoalici

Předseda ODS Mirek Topolánek v pondělí nabídl šéfovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi účast v koaliční vládě. V případě, že Paroubek bude souhlasit, Topolánek nevidí...

Výběr článků

Načítám