Hlavní obsah

Komunisté varují před velkou koalicí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Za aktuální považují komunisté čelit snahám měnit volební systém, který by ještě více soustředil politickou moc do rukou ODS a ČSSD. "Velká koalice ODS a ČSSD by znamenala nekontrolovatelnou a neprůhlednou vládu byrokraticko-podnikatelských skupin spojených s těmito oběma prokapitalistickými stranami," uvádí se ve včerejším stanovisku výkonného výboru KSČM.

Článek

Soudí také, že manévrování kolem návrhu středopravé vlády ODS, lidovců a zelených je jen hrou o čas. "Žádná z těchto politických stran nepředpokládá, že tato koaliční vláda projde," uvedl předseda KSČM Vojtěch Filip.

Vedení KSČM považuje za důležité "v klidu a bez osobních emocí a hledání vnitřního nepřítele" vyvodit pro komunisty závěry z výsledků voleb. "Za "účelovou" označil Filip kritiku volebního neúspěchu expředsedou Miroslavem Grebeníčkem. "Více preferencí než Miroslav Grebeníček získali například Jiří Dolejš i já a jen o málo méně (než Grebeníček) i Zuzka Rujbrová," řekl Filip. U svého předchůdce postrádá sebekritiku za jeho "vlastní podíl" na politice KSČM.

Reklama

Výběr článků

Načítám