Hlavní obsah

Rath prosadil čtyři miliardy pro motolskou nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Paroubkův kabinet ve středu přiklepl čtyři miliardy korun na opravu dětské nemocnice v pražském Motole. Ministerstvo zdravotnictví si hodlá vypůjčit tři miliardy korun u Evropské investiční banky, které chce úvěr splatit do 20 let. Nyní posoudí vládní úmysl poslanci.

Článek

"Po šesti letech snažení úspěch," dával najevo spokojenost ředitel Fakultní nemocnice Motol Miloslav Ludvík. Dodal, že peníze zatím nejsou úplně jisté, zákon o úvěru musí schválit Sněmovna a podepsat prezident republiky.

Ludvík dodal, že nemocnice získala už dříve zhruba miliardu na první část rekonstrukce, opravila za ně energocentrum a v těchto dnech zahajuje rekonstrukci lůžkového křídla C, která by měla skončit příští rok v létě. "Tyto peníze budou využity na kontinuální pokračování," upřesnil.

Fakultní nemocnice se podle Ratha bude podílet na investici zhruba dvěma miliardami korun. Revitalizace dětské nemocnice by měla skončit v roce 2012, dodal.

Již dříve kabinet vyčlenil ze státního rozpočtu pro Motol přes miliardu korun - 174 miliónů na dostavbu energocentra a 895 miliónů na odstranění havarijního stavu budovy. Oprava energocentra stála 255 miliónů korun, nemocnice investovala ze svého 81 miliónů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám