Hlavní obsah

Policista Čermák byl kvůli útoku na Jacques obviněn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Už před dvěma týdny Inspekce ministerstva vnitra slibovala, že policista Tomáš Čermák bude za zákrok proti pracovnici Úřadu vlády Kateřině Jacques stíhán. Ve středu státní zástupce Čermáka obvinil. Bude se tak zpovídat ze zneužití pravomoci veřejného činitele, ublížení na zdraví a omezování osobní svobody.

Článek

Jacques se svými dvěma dětmi a dalšími členy Strany zelených protestovala proti prvomájovému pochodu neonacistů Prahou. Policista ji napadl a surově zbil. Jacques tvrdí, že bezdůvodně, Čermák trvá na tom, že jednal správně, protože Jaques neuposlechla výzvy, aby z místa odešla.

Posléze ji odvezl na služebnu, kde ji měl dále bít. Jacques měla poraněná žebra. Tvrdí, že nejhorší bylo to, že nikdo z policistů Čermáka nezastavil a všichni jeho konání jen bez zájmu přihlíželi.

Inspekce ministra vnitra hodlá stíhat i tyto policisty. [celá zpráva] Podle vedoucího odboru vnitřní kontroly Jaroslava Hlaváčka jsou i v jejich případě důvodná podezření z protiprávního jednání. Nechtěl přitom říci, kolika policistů se týkají.

Čermák je dočasně zproštěn výkonu služby. Zákrok už stál místo šéfa policie Prahy 2 Jana Navrátila a jeho zástupce Petra Vaněčka. [celá zpráva] Akce proti pochodu byla podle Čermáka špatně řízená, policisté vůbec nevěděli, kdo jim velí a co mají dělat. Čermák se tak podle svých slov ujal "vedení" akce sám.

Reklama

Související témata:

Související články

Případ Jacques dopadne i na některé velitele

Pravděpodobně nejen policista Tomáš Čermák odnese případ napadení šéfky vládní sekce pro lidská práva a kandidátky Strany zelených Kateřině Jacques. V Sedmičce...

Výběr článků

Načítám