Hlavní obsah

Víkend má být teplý a spíš slunečný

Právo, per

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Nadcházející prodloužený víkend, v němž si připomeneme osvobození Prahy a konec druhé světové války, by měl přinést teplé počasí se slunečnou oblohou a jen s občasnou bouřkou a májovým deštíkem.

Článek

"Teploty od pátku do čtvrtka příštího týdne by se měly pohybovat v rozmezí 15 až 21 stupňů," řekl ve středu Právu Vladimír Seifert z Českého hydrometeorologického ústavu v Praze.

Dodal, že nejchladněji by mělo být v sobotu, kdy se předpokládají denní teploty od 15 do 19 stupňů. Od pátku do neděle by mělo být jasno až polojasno. V sobotu místy přeháňky a bouřky.

Teplo vydrží i na začátku týdne

Od pondělí do čtvrtka příštího týdne se očekává polojasno, při zvětšené oblačnosti přeháňky, ojediněle bouřky. Denní teploty od 16 do 21 stupňů.

"Protože v závěru příštího týdne nás čekají ledoví muži, tedy Pankrác, Servác a Bonifác, od 12. do 14. května, nevylučujeme, že k ochlazení skutečně dojde. Alespoň zatím nám to předpovědní mapy signalizují," řekl Seifert.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám