Hlavní obsah

ČSSD vyloučila podezřelého z korupce Lázničku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VELKÉ MEZIŘÍČÍ

Organizace soc. dem. ve Velkém Meziříčí v sobotu vyloučila ze svých řad Josefa Lázničku, který je podezírán z korupce ve státní správě. Tamní členové to zdůvodnili tím, že Láznička svým chováním mohl ohrozit průběh nadcházejícíh voleb.

Článek

"Nebude-li doktoru Lázničkovi prokázána vina, místní organizace se veřejně omluví a nabídne obnovení členství," řekl předseda tamního uskupení Josef Komínek. Schůze se zúčastnilo 18 z 24 členů organizace, pro hlasovalo 14.

Láznička je mezi devíti lidmi, které policie zadržela minulý čtvrtek při razii v budově ministerstva dopravy. [celá zpráva] Pracuje jako administrativní tajemník Státního fondu dopravní infrastruktury.

ČSSD už vyloučia ze svých řad olomouckého Lobbistu Františka Vybírala, který je do kauzy také zapleten. V úplatkářské aféře kolem státních zakázek na výrobu biolihu nově figuruje jako podezřelý také náměstek ministra dopravy Petr Pospíchal, který je členem ČSSD na Vysočině.

Mezi sedmi lidmi, kteří v případu čelí obvinění, je členkou ČSSD na Vysočině také Ludmila Schwarzová, vedoucí Pospíchalova sekretariátu. O jejím vyloučení bude mateřská organizace ČSSD ve Vatíně na Žďársku rozhodovat ještě v sobotu nebo v neděli. Místopředseda Jiří Benc řekl, že pro Schwarzovou navrhne jen pozastavení členství ve straně. Podle něj nikdo v obci nevěří, že by hrála nějakou roli v korupční aféře.

Za úplatky prý ovlivňovali dění na úřadech

Podle neoficiálních informací policie podezřívá Lázničku a Schwarzovou z toho, že přes kontakty v dalších státních úřadech i strategických soukromých firmách pomáhali skupině podnikatelů za úplatky ovlivňovat rozhodování o státních zakázkách. Schwarzová je dokonce v ústředním výkonném výboru strany.

K Lázničkovi se v sobotu vyjádřil také premiér Jiří Paroubek v Novém Sedle na Sokolovsku. Lidé obvinění z korupce by podle něj měli stranu opustit, zopakoval. Řekl, že Lázničkův případ není stejný s případem Petra Zgarby, který kvůli problémům v Pozemkovém fondu musel odejít z postu ministra zemědělství. nebyl z korupce obviněn, jako je nyní Láznička.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám