Hlavní obsah

Silničáři varují před námrazou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sníh v neděli znovu trochu zkomplikoval situaci těm, kdo vyrazili na české silnice. V Královéhradeckém kraji jsou některé silnice zledovatělé nebo se na nich tvoří námraza. Řidiči musí být opatrní hlavně v Krkonoších a na Rychnovsku. Všechny silnice jsou však sjízdné, vyplývá z informací silničářů.

Článek

"Motoristé musí dávat pozor v lesních úsecích na odtávající kraje, kde se mohou tvořit zledovatělá místa," uvedl dispečer z cestmistrovství v Trutnově. Na silnicích druhých a třetích tříd v Orlických horách je ujetá vrstva sněhu.

Nový sníh pokryl v noci silnice i na většině území Olomouckého kraje. Chemicky udržované silnice jsou po chemickém posypu většinou mokré, na vedlejších cestách je ujetá vrstva sněhu, místy zledovatělá. Na Olomoucku či Hranicku se tvoří mírné sněhové jazyky. Na Šumpersku mohou motoristé narazit na namrzlá místa.

Drobné sněžení ovlivnilo dopravu ve Zlínském kraji. Všechny udržované silnice jsou sjízdné s opatrností. Na hlavních tazích a vozovkách ošetřovaných chemicky leží rozbředlá vrstva sněhu. Ostatní silnice pokrývá zajetý sníh krytý posypem. V horských oblastech Vsetínska vane nárazový vítr, místy se tvoří také mlhy.

Na Vysočině napadlo v noci několik centimetrů sněhu, silnice jsou se zvýšenou opatrností sjízdné. Na chemicky udržovaných vozovkách leží rozbředlá vrstva sněhu do dvou centimetrů. Zbytky sněhu po pluhování leží také na úseku dálnice D1 ve východní části kraje od 140. kilometru ve směru na Brno. Na ostatních silnicích leží nesouvislá vrstva zledovatělého sněhu a vrstva nového sněhu krytá posypem.

Ve vyšších polohách Pardubického kraje leží na silnicích místy vrstva nového sněhu. Řidiči si musí dávat pozor zejména v okolí Moravské Třebové na Svitavsku, někde vozovky pokrývá též zledovatělý sníh. Všechny silniční úseky jsou však sjízdné, vyplývá z dnešních informací silničářů. Teploty klesly až na devět stupňů pod bodem mrazu.

Středočeské silnice jsou sjízdné, místy si ale musí dát řidiči pozor na sněžení či zledovatělé úseky na silnicích nižších tříd. Na teplické dálnici D8 vál ráno místy nárazový vítr. Většinou jen na silnicích třetích tříd na Benešovsku a Příbramsku zůstává místy v lesních úsecích zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem.

Opatrnou jízdu doporučují řidičům silničáři na jihu Moravyjižních Čechách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám