Hlavní obsah

Soc. demokrat z Lovosic chce zabránit vítězství ČSSD v kraji

Právo, Alexander Mitrofanov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Brožurku asi o sedmnácti stranách, kterou chce bojovat proti současnému krajskému vedení ČSSD na Ústecku a zabránit vítězství strany v kraji v červnových volbách, vydává příští týden tajemník místní organizace soc. dem. v Lovosicích Jan Piegl. Potvrdil to v úterý Právu.

Článek

Piegl, který za tento čin počítá s vyloučením z ČSSD, dodal, že ať už jako bývalý člen, nebo jako člen strany bude bojovat proti tomu, aby soc. dem. na Ústecku vyhrála v červnových volbách do Sněmovny. "Za konstelace, kdy vládne mafie, si to nepřeji," prohlásil Piegl.

Krajskou ČSSD vede Petr Benda. Na Ústecku bude volebním lídrem Jiří Paroubek, který je zároveň celostátním lídrem a v květnu má být na mimořádném sjezdu zvolen předsedou soc. dem.

Piegl uvedl, že lidé jako severočeský vládní zmocněnec, současný poslanec a dvojka na kandidátce Vlastimil Aubrecht, místopředsedkyně strany Jana Vaňhová či člen KVV Roman Houska se ke skupině krajských soc. dem., kteří jsou vůči nim v opozici, chovají velmi tvrdě a nezastaví se před výhrůžkami.

"Paroubek mě nechce slyšet"

"Vedlo mě to k tomu, abych napsal o dvou členech KVV, kteří dost velkým způsobem ovládají Ústecký kraj," řekl Piegl. Jejich jména dal do názvu: Etický kodex podle Ulbrichta a Šavlové. Na připomínku redaktora Práva, že je to podobné Aubrechtovi a jeho manželce, rovněž člence KVV Martině Aubrechtové-Havlové, Piegl reagoval: "No to je právě to, že jo."

Tvrdí, že brožuru, která pojednává o majetkových poměrech a o vztazích v rodinách dotyčných, sestavil z materiálů, které dostal k dispozici. "Je tam fůra špíny, která by tam být neměla. Ale stejný postoj zaujímají i oni vůči nám. Všechny věci mohu kdykoli doložit," uvedl Piegl.

Dodal, že Paroubka na situaci v krajské ČSSD upozornil na podzimní krajské konferenci a poslal mu i dopis. "Ještě se pořád snažím, aby mě slyšeli. Ne, neslyší. A před volbami je ta nejvhodnější doba upozornit na to špatné."

Hodlá rozdávat brožuru i poslancům

Piegl tvrdí, že litoměřická okresní organizace, do níž spadají Lovosice, je vedením KVV izolována. Kromě toho je nespokojen s tím, že část krajské organizace, která nesouhlasí s předsedou Bendou, byla podle něj převálcována a lidé jako poslanec Robert Kopecký či bývalý krajský šéf ČSSD Jaroslav Foldyna byli odsunuti na nevolitelná místa na kandidátce.

Piegl podle svých slov počítá s první várkou v počtu 200 výtisků a tvrdí, že vydání zaplatili sponzoři, brožurka bude rozdávána zdarma a on z toho nebude mít žádný finanční prospěch. Chce rovněž v dalším sledu distribuovat brožurku mezi poslanci ve Sněmovně 17. ledna.

Aubrecht:Mám všechno čisté

Aubrecht Právu řekl, že neví, co je obsahem brožurky: "Já mám všechno čisté, hlavně čisté svědomí, takže nevím opravdu, co by tam mohlo být. Majetkově to mám velice dobře vypořádané. Tedy s bývalou manželkou spíše nevypořádané. Nechal jsem tam všechno a odešel jsem, a ještě majetkově vypořádáni nejsme. Bydlím u nové manželky v jejím domku."

O Pieglovi Aubrecht řekl: "Mně ten pán je trošku ukradený, protože mně připadá trochu duševně nevyrovnaný."

Reklama

Výběr článků

Načítám