Hlavní obsah

Mrazy budou další dva týdny

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Mrazy budou tento i příští týden pokračovat. Jak bude o vánočních svátcích, zatím meteorologové nevědí, ale protože zpravidla přichází vánoční obleva, nelze ji ani letos vyloučit.

Článek

"Teď však budeme mít mrazivé počasí, kdy v noci teploty na sněhové pokrývce a za vyjasnění mohou poklesnout až na mínus jedenáct stupňů Celsia. Přes den budou většinou kolem nuly, nebo jen mírně pod ní. Na silnicích ale hrozí ledovka," řekl v pondělí Právu Vladimír Seifert z Českého hydrometeorologického ústavu v Praze.

Na horách se téměř každý den lepší sněhové podmínky. Na Lysé hoře už je 60 centimetrů sněhu, na Sněžce 54 cm, v Peci pod Sněžkou 26 cm, na Churáňově čtvrt metru a v Liberci 14 cm.

Mrazy z neděle na pondělí byly největší v Přibyslavi a na Sněžce, kde naměřili mínus deset stupňů. Ve středu by mělo být oblačno až polojasno, ojediněle sníh, nebo v nížinách sníh s deštěm. Ráno se mohou vyskytovat i mrznoucí mlhy. V noci bude -3 až -7, v místech s vyjasněním -10, a přes den mínus dva až plus dva stupně Celsia.

Ve čtvrtek očekávají meteorologové v podstatě stejné počasí, jenom s tím, že ráno bude více mrznoucích mlh. Ty mohou na vozovce vytvářet nebezpečnou ledovku.

V pátek by mělo být oblačno až polojasno. Noční teploty -4 až -8, ojediněle -11, denní -2 až plus 2 stupně.

Od soboty do úterka pak oblačno až zataženo, občas déšť nebo déšť se sněhem, zpočátku místy mrznoucí. Noční teploty plus 1 až -4, v sobotu až -7, přes den -1 až plus 4 stupně Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám