Hlavní obsah

Nehoda na Barrandovském mostě uzavírá tunely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V pondělí před pátou hodinou ranní zablokovala nehoda zahraničního kamiónu průjezd Barrandovským mostem v Praze, což způsobilo zkolabování dopravy v hlavním městě. Řidič kamiónu pravděpodobně nezvládl řízení a při sjezdu k mostu směrem od Barrandova najel do svodidel. Náklaďák se převrhl a na vozovku se vysypal převážený náklad - osobní auta. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Článek

"Díky zablokování dopravy na mostě byl před osmou hodinou uzavřen tunel Mrázovka ve směru na Smíchov. Z důvodu vytváření kolon v tubusech tunelu je dle potřeby uzavírán také Strahovský tunel směrem do centra," uvedla k dopravní situaci kolem Barrandovského mostu mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Dle informací policie skončilo na silnici šest až sedm aut. "V současné době stále probíhá nakládání vysypaných aut, je proto uzavřen smíchovský přivaděč," doplnila mluvčí. 

Počasí komplikuje dopravu v celé zemi

Ve Středočeském kraji jsou silnice sjízdné, místy se zvýšenou opatrností. Pozor by měli řidiči dát například v okolí Mnichova Hradiště, kde může ojediněle na vozovkách ležet rozbředlá vrstva sněhu. Ve vyšších polohách na Kladensku a Kutnohorsku se tvoří námraza.

Dálnice a silnice první třídy jsou většinou po chemickém posypu mokré. Na Příbramsku leží místy na vozovkách nižších tříd ujetá vrstva sněhu krytá posypem.

Silnice na Českomoravské vrchovině jsou místy namrzlé, místy kryté až pěticentimetrovou vrstvou sněhu. Podle cestářů jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Vozovky první třídy a dálnice D1 jsou po chemickém ošetření mokré a holé. Teplota se ráno pohybovala kolem bodu mrazu. Většinou je zataženo, někde se sněhovými přeháňkami.

V Libereckém kraji připadlo v noci až pět centimetrů nového mokrého sněhu. Na Jablonecku navíc stále sněží. Silnice jsou proto sjízdné se zvýšenou opatrností. Teploty v kraji se pohybují těsně kolem bodu mrazu. Na silnicích třetí třídy a v horských oblastech leží na silnicích vrstva ujetého sněhu, silnice druhé a první třídy jsou po chemickém ošetření většinou mokré, někde se zbytky rozbředlého sněhu. I na nich proto silničáři radí věnovat jízdě zvýšenou pozornost.

V Krkonoších a Orlických horách přibylo v noci na dnešek několik centimetrů sněhu, silnice však zůstávají se zvýšenou opatrností sjízdné. Silnice I. třídy jsou v Královéhradeckém kraji po chemickém posypu většinou mokré, ve vyšších oblastech na nich leží zbytky rozbředlého sněhu. V nejvyšších polohách Krkonoš připadlo až deset centimetrů sněhu, v nižších oblastech kolem pěti centimetrů, obdobná situace je i v Orlických horách.

Silnice v Moravskoslezském kraji jsou sice sjízdné, ale zvláště na vozovkách druhé a třetí třídy musejí být řidiči opatrní. Na většině míst regionu totiž stále sněží, a na silnicích tak po chemickém posypu leží rozbředlá vrstva sněhu. Silničáři mají v ulicích téměř veškerou techniku. "Dost intenzivně u nás sněží. Vozovky se znovu sypou a pluží se rozbředlá vrstva sněhu," řekl dispečer frýdecko-místecké správy silnic.

Na silnicích nižších tříd, zvláště na Opavsku a Bruntálsku, už řidiči musejí počítat také se zajetou vrstvou sněhu, která se pohybuje mezi třemi až čtyřmi centimetry.

Silnice na jihu Čech jsou se zvýšenou opatrnostní sjízdné. V celém kraji se objevují sněhové přeháňky, místy napadlo až deset centimetrů nového sněhu. Vozovky také mohou namrzat. Komunikace první třídy jsou mokré po chemickém ošetření, silnice nižších tříd většinou kryje ujetá vrstva sněhu po pluhování či krytá posypem. Na trasách krytých inertním posypem a na silnicích nad 500 metrů nadmořské výšky zůstává ujetá sněhová vrstva, místy se tvoří sněhové jazyky.

Silnice v Karlovarském kraji byly dnes ráno sjízdné. Jen ve vyšších polohách leží na vozovkách rozježděná vrstva mokrého sněhu. Dopravní problémy by ale neměla působit, informoval dispečer krajských silničářů. "Silnice první třídy jsou po chemickém posypu mokré. Na silnicích nižších tříd leží ve vyšších polohách do tří centimetrů rozježděného sněhu," uvedl.

V Ústeckém kraji jsou podle silničářů všechny sledované silnice sjízdné se zvýšenou opatrností. "Některé úseky jsou totiž namrzlé, a to i v nižších polohách," řekla dispečerka ústecké krajské správy a údržby silnic. Silničáři jsou podle ní venku a tyto úseky solí. Hlavní tahy na hraniční přechody jsou sjízdné.

Všechny silnice v Pardubickém kraji jsou po nočním sněžení s opatrností sjízdné. Zejména ve výše položených oblastech leží na chemicky ošetřených vozovkách zbytky rozbředlého sněhu. Místy se vyskytují lokální mlhy, proto by měli řidiči věnovat jízdě zvýšenou opatrnost.

Silnice první třídy jsou po ošetření převážně mokré, dvou až třícentimetrová vrstva sněhu krytá posypem leží na silnicích nižších tříd ve vyšších polohách Ústeckoorlicka, v okolí Hlinska na Chrudimsku a v Železných horách.

Všechny silnice na území Plzeňského kraje jsou sjízdné. Nejhorší situace je vyšších polohách Klatovska, kde hustě sněží a mrzne a silničáři tam doporučují sněhové řetězy i zvýšenou opatrnost. V oblasti Českého lesa na Tachovsku a Domažlicku jsou vozovky mokré, drobně sněží a teplota je těsně nad nulou.

"Od 700 metrů, zejména na Železnorudsku, jsou silnice sjízdné jen s obtížemi. Celou noc i nyní hustě sněží, teplota je dva stupně pod nulou," řekl dispečer klatovských silničářů. V okolí Klatov a nižších polohách okresu je plus jeden stupeň Celsia a padá drobný sníh s deštěm.

S vrstvou ujetého či rozbředlého sněhu musejí dnes na většině silnic druhé a třetí třídy počítat motoristé ve Zlínském kraji. Hlavní tahy jsou po chemickém ošetření většinou holé a mokré. K opatrnosti nabádají řidiče především silničáři ze Zlínska a Vsetínska. Ve vyšších polohách okresu Vsetín je podle nich nutná kompletní zimní výbava vozidla.

V Olomouckém kraji jsou dnes silnice sjízdné, zejména ve vyšších polohách však silničáři radí řidičům opatrnost. Na mnoha místech kraje sněží a na vozovkách zejména od středních poloh leží sněhová kaše, případně ujetá vrstva sněhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám