Hlavní obsah

Opozice se podivuje nad nucenou správou VZP

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Občanští demokraté nesouhlasí s postupem ministra zdravotnictví Davida Ratha, jenž v čtvrtek dopoledne zavedl nucenou správu nad Všeobecnou zdravotní pojišťovnou (VZP). I komunisté ocenili činnost Musílkové v čele VZP a k tlaku na její odvolání se stavějí zdrženlivě.

Článek

"Jsou to kroky připomínající dávnou minulost, zřejmě jde o vyřizování osobních účtů pana Ratha a našemu zdravotnictví a jeho financování to rozhodně nepomůže," řekl o nucené správě VZP předseda Senátu Přemysl Sobotka (ODS). [celá zpráva]

ODS také kritizovala novopečeného správce VZP Antonína Pečenku, kterého označila za nedůvěryhodnou osobu.

Stínový minstr zdravotnictví ODS Tomáš Julínek podpořil Musílkovou v čele pojišťovny. "Protože jsem pojištěncem VZP, tak bych byl velmi rád, kdyby se paní ředitelka Musílková nenechala zatlačit do kouta a vydržela ve své funkci. Zvolil jsem si tuto pojišťovnu jako nezávislou pojišťovnu, ne jako pojišťovnu pana premiéra Paroubka," řekl Julínek.

KSČM: Není důvod pro odvolání Musílkové

Komunisté souhlasí jen s krátkodobým dozorem nad VZP. Ani oni ale nepodporují to, aby z vedení VZP Musílková odstoupila, jak požadují premiér s ministrem zdravotnictví. 

Podle šéfa poslanců KSČM Pavla Kováčika by mohla nucená správa přispět k nápravě chyb v hospodaření VZP. Novinářům řekl, že by měla ale fungovat jen po nezbytně nutnou dobu a neměla by nahrazovat management pojišťovny.

Musílková podle Kováčika vede VZP dlouhá léta bez vážnějších připomínek.

Reklama

Výběr článků

Načítám