Hlavní obsah

Život postřeleného Čecha v Kosovu není ohrožen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOSOVO

Český voják, jenž byl v úterý postřelen kosovským Albáncem, není bezprostředně ohrožen na životě. Podle informací z francouzské polní nemocnice v kosovské Plané je jeho stav stabilizovaný.

Článek

Očekává se, že voják sil KFOR opustí nemocnici již ve čtvrtek. Bude se věnovat rehabilitaci na české základně Šajkovac.

Zraněného českého vojáka navštívil v úterý  velitel sil KFOR generálporučík Giuseppe Valotto, který ocenil profesionalitu zraněného vojáka. "Jsem hrdý na to, že pod mým velením plní úkoly opravdoví hrdinové. Nechť je váš profesionální zásah výstrahou a varováním všem, kteří by jakýmkoliv způsobem chtěli narušovat stabilizaci situace v Kosovu," řekl Valotto. Zraněnému vojákovi pak na místě udělil pamětní medaili velitele KFOR.

Pochvalně se o akci zmínil i velitel českého kontingentu KFOR plukovník Aleš Vodehnal. "Zásah proběhl velmi rychle a ze strany příslušníků českého kontingentu na vysoké profesionální úrovni," řekl. Česká republika má v misi Severoatlantické aliance KFOR v Kosovu na 500 vojáků.

Český voják byl zraněn při přestřelce s albánskými zloději dřeva v severní části Kosova. Albánci neuposlechli výzvy českých vojáků a začali na ně střílet. Při vzájemném střetu byl zraněn i jeden z podezřelých zlodějů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám