Hlavní obsah

Chráněná krajinná oblast Český les zahájila činnost

Právo, Jaroslav Veselý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Chráněná krajinná oblast Český les se sídlem v Přimdě na Tachovsku může začít vykonávat státní správu na úseku ochrany přírody. V úterý její vedoucí Jindřich Horáček slavnostně zahájil její činnost.

Článek

Poblahopřát přijel i nejvyšší resortní šéf, ministr životního prostředí Libor Ambrozek (KDU-ČSL). "Jsme svědky historického okamžiku," prohlásil. "Poslední chráněná krajinná oblast totiž byla v Česku vyhlášena před čtrnácti lety. Dvojnásob jsem proto rád, že mezi chráněné lokality v naší zemi konečně patří i Český les, kde jsou tak vzácné krajinné partie," řekl ministr.

Ambrozek dále prohlásil, že ochrana krajinných partií Českého lesa jistě přinese do budoucna i rozmach turistiky. "Stane se tak už jen kvůli zachovalosti zdejší krajiny, která za totality ležela v pohraničním pásmu a je lidmi takřka nedotčená," dodal.

CHKO Český les je tvořena z 85 procent lesními porosty, jen 15 procent připadá na zemědělskou půdu. Jde o pás krajiny při hranicích s Německem od Broumova na Tachovsku po Domažlický průsmyk.

Reklama

Výběr článků

Načítám