Hlavní obsah

Víkend bude teplý

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Babí léto se vrátilo v plné síle a můžeme čekat hezké dny bez deště. Teplo by mělo být jak o víkendu, tak i v první polovině příštího týdne. Řekl to ve středu Vladimír Seifert z Českého hydrometeorologického ústavu v Praze.

Článek

"Opravdu zbytek týdne a příští týden až do čtvrtka by mělo být druhé babí léto. Teploty budou příjemné, deště žádné, jen nás potrápí ranní mlhy nebo nízká oblačnost. Ta se v některých místech může udržet po celý den. Pak budou teploty nižší," prohlásil meteorolog.

Dodal, že již v úterý jsme zažili téměř letní den. Na celém území republiky byly průměrné teploty o téměř 4 stupně vyšší, než je dlouhodobý normál. Ve Štítné nad Vláří u Zlína naměřili dokonce 24,7 st. a v Pardubicích 22,1 st.

V pátek by mělo být jasno až polojasno, ráno mlhy nebo nízká oblačnost. Ranní teploty poklesnou na 11 až 7 a odpolední vystoupí na 17 až 21. V sobotu a v neděli by mělo být polojasno, ráno zataženo nízkou oblačností nebo mlhy a teploty stejné. Odpoledne dosáhnou rozmezí 15 až 20 st. Celsia. Stejný ráz počasí se udrží až do čtvrtka příštího týdne.

Reklama

Související témata:

Související články

Babí léto se krátce vrátí

Babí léto se nám v tomto týdnu, přesněji v jeho druhé části, vrátí. Bohužel ale zřejmě jenom na krátko. Pak už podzim ukáže svou sílu a od 20. října by mělo...

Výběr článků

Načítám