Hlavní obsah

Smlouva se Seychelami bude prý za pár měsíců

Právo, dph

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Uzavření smlouvy mezi Českou republiku a Seychelami, kde se skrývá uprchlý miliardář Radovan Krejčíř s rodinou, bude uzavřena do začátku příštího roku. Uvedl to v neděli ministr spravedlnosti Pavel Němec pro ČT v pořadu Otázky.

Článek

"Uzavření mezinárodní smlouvy o vydávání zadržených osob není otázka jednoho měsíce. Mohla by být uzavřena do pár měsíců," řekl Němec. Zároveň uvedl, že ministerstvo spravedlnosti uvažuje o vyslání svých zástupců na Seychely.

"K návštěvě dojde, až k tomu budou dobré podmínky," poznamenal. Podle něj by k závěru jednání o smlouvě byla osobní návštěva dobrá. Spravedlnost prý uvažovala o vyslání svých zástupců už dříve, ale chtěli prý předejít pozdější kritice.

Na problém absence smlouvy o vydávání zločinců upozornil i zástupce ředitele Služby kriminální policie a vyšetřování Ladislav Kadeřábek. "Co se týče vyšetřování případu pana Krejčíře, nemůže police nijak dál postupovat. Čekáme na ministerstvo spravedlnosti."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám