Hlavní obsah

Němec chce postavit Benešovou mimo službu

Právo, vac

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Svou verzi definitivního řešení sporů s nejvyšší státní zástupkyní Marií Benešovou představil v pondělí ministr spravedlnosti Pavel Němec. TV Nova sdělil, že pokud Benešovou do konce září neodvolá vláda, odstaví ji sám. "Byl bych nucen stáhnout k takovému kroku, jako je pozastavení výkonu funkce státního zástupce," upřesnil Němec.

Článek

Poslední kapkou byl údajně podnět, který Benešová podala v červenci policejnímu útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality týkající se špatného hospodaření resortu spravedlnosti. Dokument se zmiňuje o ministrových nadměrných účtech za telefon, o předražených automatech na kávu, o Němcově drahé cestě do Brazílie či pětinásobném nárůstu pracovníků tiskového odboru na ministerstvu.

"Ministr jako ústavní činitel má nárok na telefon bez limitu, stejně jako premiér a další členové vlády. Za poslední čtyři měsíce provolal průměrně vždy asi 14 tisíc korun," řekl Právu mluvčí ministerstva Petr Dimun.

Jak uvedl, instalace automatů na kávu a občerstvení si prosadily odbory a jejich pronájem a provoz, celkem 20 tisíc korun měsíčně, se platí z fondu sociálních potřeb. "Počet lidí v tiskovém odboru vzrostl z osmi na jedenáct. A na žádnou cestu do Brazílie ministr nejel," dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Němec podal kárnou žalobu na Benešovou

Ministr spravedlnosti Pavel Němec (US- DEU) podal kárnou žalobu na nejvyšší státní zástupkyni Marii Benešovou. Podle mluvčího Petra Dimuna žádá, aby byla kvůli...

Němec podal další kárnou žalobu na Benešovou

Nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešová bude před olomouckým kárným senátem čelit další kárné žalobě. Tentokrát ve věci zpochybnění lustračního osvědčení...

Výběr článků

Načítám