Hlavní obsah

V Plzni končí technoparty, obešla se bez incidentů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Celkem 3000 lidí z Česka i zahraničí se údajně vystřídaly od pátku do pondělí na povolené technoparty Tanec proti násilí na okraji Plzně na Košutce. ČTK to řekl organizátor akce Jiří Metod Kassl. Podle policejního mluvčího Petra Kováře se festival obešel bez incidentů a policie na něm nemusela nijak zasahovat. "Z našeho pohledu nebyly žádné problémy a vše proběhlo v klidu," zhodnotil Kovář.

Článek

Akce na protest proti policejnímu zásahu na CzechTeku v Mlýnci na Tachovsku zorganizovalo plzeňské občanské sdružení Dope. Příznivci technohudby se nejprve během týdne scházeli v centru Plzně v Mlýnské strouze, pak se na víkend přesunuli na louku za Plzní. Hrála tam asi desítka aparatur, organizátoři zajistili toalety a vodu.

"Hudební produkci jsme už ukončili, teď uklízíme. Odvážíme toalety a další věci. Je to šest hektarů louky, musíme si dát záležet, aby po nás bylo všechno v pořádku," řekl Kassl. Účastníci akce dávali po celou dobu odpad do připravených pytlů. Odpadky dokonce třídili. Organizátoři mají akci nahlášenu do dneška, podle Kassla se ale možná několik aut na místě trochu zdrží. "Jsou nějaké technické problémy s auty, možná se ještě tak dva dny pár aut zdrží," připustil Kassl. Příznivci techna ale podle něj nikomu nevadí.

Žádné větší problémy neměli s akcí ani městští strážníci. Městská policie pouze podle mluvčí Pavly Vaníkové zaznamenala pět telefonických stížností od občanů na rušení nočního klidu. "Každým takovým oznámením se musíme zabývat, věc jsme předali k přestupkovému řízení na příslušný městský obvod," uvedla mluvčí. Podle řady místních lidí ale hudební produkce nikoho nerušila. Hudební systémy byly po celou dobu otočeny od sídliště do volného prostranství mimo město. Podle Kassla nezjistili překročení hluku ani hygienici.

Technoparty na kraji Plzně se stala "atrakcí" pro místní lidi. Řada z nich zamířila do blízkosti party při víkendových procházkách. "Všude se mluví o tom, jaký hluk tihle lidé nadělají, ale tady je to celkem v klidu. Jsem překvapená, čekala jsem daleko větší nepořádek a rámus," řekla ČTK starší Plzeňanka, která si ležení technařů přišla z dálky prohlédnout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám