Hlavní obsah

Do Česka míří bouřky s krupobitím a vichřicí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Meteorologové v pondělí dopoledne varovali před intenzivními bouřkami, přívalovými dešti, krupobitím a vichřicí. Frontální vlna bude přecházet Českem od jihozápadu. Upozornění meteorologů platí od pondělního večera do úterního poledne.

Článek

Při postupu frontální vlny se mohou vyskytnout přívalové deště, srážkové úhrny mohou dosáhnout 30 mm, místy dokonce 50 mm.

V bouřkách se mohou vyskytnout nárazy větru o síle vichřice, tedy 20 až 30 m/s (75 až 110 km/h). Ojediněle může bouřky doprovázet krupobití.

"V důsledku přívalových srážek může dojít k lokálnímu zatopení komunikací a suterénních prostor budov a k vzestupům hladin na malých tocích," upozorňují meteorologové.

Upozornění meteorologů platí konkrétně pro krupobití pro kraje Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský a Vysočina od pondělních 18:00 hod. do úterních 03:00 hod.

Pro přívalové srážky pro kraje Jihočeský, Vysočina, Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský od pondělních 18:00 hod. do úterního poledne.

Dále pro intenzivní bouřky a nárazy větru pro kraje Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský, Vysočina, Zlínský, Olomoucký, Moravskoslezský a Jihomoravský od pondělních 18:00 hod. do úterního poledne.

Reklama

Výběr článků

Načítám