Hlavní obsah

Poslankyně Majerová Zahradníková ukončila členství v ODS

– Olomouc • Aktualizováno
Právo, Miroslav Hradil

Poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková ukončila v pondělí na vlastní žádost členství v ODS. Své rozhodnutí oznámila večer vedení místního sdružení občanských demokratů v Olomouci, jehož byla až dosud členkou.

Foto: René Fluger, ČTK

Poslankyně ODS Zuzana Majerová Zahradníková

Článek

Majerová vystoupila 17. dubna z poslaneckého klubu ODS poté, co nehlasovala pro návrh ODS na odvolání Václava Klause ml. ze školského výboru, kterému předsedal. Minulý týden ji Sněmovna na návrh klubu ODS odvolala ze školského a ze zahraničního výboru, skončila také ve sněmovní komisi pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů.

„Já myslím, že ty důvody jsou dlouhodobé a zřejmé,“ řekla Právu k ukončení svého členství ve strraně. „Na základě prohlášení pana na předsedy Petra Fialy, že si nedovede představit, že by někdo nebyl členem poslaneckého klubu občanské demokratické strany a setrvával jako člen ODS, jsem se po zralé úvaze rozhodla situaci kolegům a spolustraníkům v Olomouci nekomplikovat, jelikož si jich všech vážím a rozhodla jsem se své členství sama ukončit,“ řekla Majerová.

„Po lidské stránce mne mrzí, že přicházíme o kolegyni. Nicméně jí děkuji, že k situaci přistoupila zodpovědně a své členství ve straně zrušila. Naše cesty se rozcházejí smířlivě,“ uvedl šéf olomoucké ODS Martin Major.

Od Klause ml., který byl z ODS vyloučen, dostala Majerová nabídku účasti ve vznikající nové straně. Zda do ní vstoupí, nechtěla v pondělí říci. „Je to předčasné. Já si nejprve s Václavem Klausem mladším sednu a popovídám o programových prioritách, které oba ctíme. Pokud se domluvíme, velice ráda s ním budu na novém projektu spolupracovat,“ dodala Majerová.

Ta je ve Sněmovně od listopadu 2017. Mandát získala díky preferenčním hlasům. Na kandidátce občanských demokratů v Olomouckém kraji byla až třetí. Strana získala tehdy v regionu pouze jeden mandát.

Reklama

Výběr článků

Načítám