Hlavní obsah

Pražským metrem zní živá hudba. Letos zahraje přes 40 kapel

– Praha

Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) ve středu 24. dubna odstartoval už osmý ročník kulturní akce s názvem „Nalaďte se v metru“. Ve vestibulech vybraných stanic vystoupí více než 40 kapel. Pomyslnými pódii se stanou vestibuly metra Můstek, Florenc, Náměstí Republiky, Hlavní nádraží a Hradčanská.

Záznam: Vystoupení kapel v pražském metru Video: Novinky

 
Článek

I letos spojil Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) své síly s Konzervatoří a Vyšší odbornou školou Jaroslava Ježka a připravil hudební událost, která na jeden den vykolejí dopravu ze zajetých stereotypů. Cestující se budou moci zaposlouchat do performancí kapel hrajících nejrůznější žánry. Proplují časem od starých rytmů blues a soulu přes rockové a funkové beaty až k abstraktním skladbám moderního jazzu. Chybět nebude ani oblíbený drum & bass.

První kapely si návštěvníci budou moci poslechnout už v ranních hodinách, a to na Náměstí Republiky a na Hlavním nádraží. Akce „Nalaďte se v metru“ začíná v 9:00 kapelami SO H58 a Pricey Bouncers a všech pět stanic se pak rozezní během dne. Večerem budou provázet například soulová smršť Báry Šedivé & Soulnight, jazzové melodie kapely Samurai Karate či elánem nabité covery světových hitů dechového snowbandu Brass Avenue.

„Tento projekt je jeden z našich nejoblíbenějších. Jsme rádi, že můžeme lidem zpestřit přepravu do práce či kamkoli jinam. Dobrou hudbu dokáže ocenit každý, a tak akce již sedmkrát sklidila velký úspěch. V neposlední řadě nás těší, že se můžeme podílet na podpoře hudebních projektů vzniklých na půdě Konzervatoře a Vyšší odborné školy Jaroslava Ježka,“ říká Josef Voltr, vedoucí odboru Marketing a obchod DPP.

Program akce najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám