Hlavní obsah

Sněžit bude až do pondělního rána, už večer hrozí i náledí, varovali meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Meteorologové v neděli upravili varování před sněžením. Podle aktualizovaných dat by mělo na většině území Čech sněžit až do nedělního odpoledne či večera a může připadnout dalších až 12 centimetrů sněhu. Večer začne sněžit i na Moravě, kde může do pondělního rána připadnout rovněž až 12 centimetrů sněhu.

Záznam: Sněhové zpravodajství 3.2.2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Na západě a severozápadě Čech může být sněžení zpočátku i silnější. Během odpoledne a večera bude sněžení zvolna slábnout,” upozornil Český hydrometeorologický ústav. Výstraha před sněžením platí v Čechách do půlnoci.

„Během nedělního večera začne silně sněžit v oblasti Jeseníků, v Moravskoslezském a Zlínském kraji,” výstraha tam platí až do pondělních 5:00.

„V neděli odpoledne a večer budou teploty klesat pod nulu. Zejména ve východní polovině území a na jihu Čech budou povrchy mokré po předchozích srážkách a tání sněhu namrzat a bude se tvořit náledí a zmrazky,” varoval ČHMÚ.

V platnosti zůstává i varování před rizikem vzestupu hladin menších toků. Mělo by se jednat o přítoky Moravy a menší toky v povodí Jihlavy a Svratky. V neděli se na první povodňový stupeň dostala Bystřička nad vodní nádrží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám