Hlavní obsah

Nad Prahou se nad ránem přehnala bouřka, na Šumavě připadlo 20 centimetrů sněhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nedělní sněžení zasáhlo postupně většinu území republiky. Nejvíce napadlo na Šumavě - 20 centimetrů, po 15 centimetrech pak v jižních Čechách a v některých částech Středočeského kraje. V neděli brzy ráno bylo nad Prahou možné sledovat i bouřku, uvedl Josef Hanzlík z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Záznam: Sněhové zpravodajství 3.2.2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Výstraha na silné sněžení platí pro Čechy až do večera, sněhu tak ještě může přibýt. Odpoledne už podle Hanzlíka nebude sněžit tak hustě jako dopoledne a přesune se na východ republiky, kde během noci může připadnout čtyři až 12 centimetrů sněhu.

Foto: Bohumila Kunertová, Novinky

Zasněžené chodníky na náměstí Míru

Nad Prahou a jihozápadně od hlavního města zaznamenali amatérští pozorovatelé i meteorologové bouřku. Ačkoliv jsou bouřky typické pro horké letní dny, ani v zimě nejsou úplně výjimečné.

„Objevily se bleskové výboje, zahřmělo se. To se v zimě stává, pokud je výrazný kontrast u front, jako se to stalo nyní. V sobotu bylo na Moravě až ke 14 stupňům, v Čechách bylo minus jedna. Při takových situacích se může bouřka objevit i v zimě," uvedl Hanzlík.

BEZ KOMENTÁŘE: Srážky na radarech ČHMÚVideo: Český hydrometeorologický ústav

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám