Hlavní obsah

ČSSD povede do voleb do europarlamentu Poc

Právo, Ludmila Žlábková
Aktualizováno

Europoslanec Pavel Poc se stal lídrem kandidátky ČSSD pro květnové volby do Evropského parlamentu. Rozhodl o tom v neděli Ústřední výkonný výbor strany, který se konal v Hradci Králové.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Předseda ČSSD Jan Hamáček (vlevo) a lídr eurokandidátky Pavel Poc.

Článek

„Na druhém místě bude europoslankyně Olga Sehnalová, za nimi pak předseda Mladých sociálních demokratů Radek Hlaváček, bývalá europoslankyně Zuzana Brzobohatá nebo Pavel Kawulok,“ řekl Hamáček, podle něhož se jedná o vyvážený mix zkušených politiků a nových tváří. Vyváženost podle něho panuje i v zastoupení mužů a žen.

„Jsem optimista. Věřím, že obhájíme počet čtyř mandátů, které máme nyní v europarlamentu,“ poznamenal Pavel Poc.

Delegáti ÚVV v neděli diskutovali i navrhované změny stanov, které mají mimo jiné zeštíhlit vrcholné orgány strany. Sloučen by měl být například ústřední výkonný výbor a předsednictvo, čímž z 200 členů jich zůstane šedesát.

O změnách rozhodne březnový sjezd ČSSD. Na tom se naopak už nebude hovořit o návrhu na přejmenování ČSSD na kratší název Sociální demokracie. Jak uvedl předseda Hamáček, tuto změnu v neděli ÚVV odmítl.

Politické grémium strany rovněž rozhodlo, že na chystaný sjezd, který se uskuteční opět v Hradci Králové, pozve ČSSD prezidenta Miloše Zemana.

Reklama

Výběr článků

Načítám