Hlavní obsah

Už nás neobtěžujte, řekla bývalá manželka Babiše

• Aktualizováno
Právo, Novinky, mar, aš

Bývalá manželka premiéra Andreje Babiše Beata v neděli odsoudila novináře Sabinu Slonkovou a Jiřího Kubíka za to, že skrytou kamerou natáčeli rozhovor s jejím nemocným synem. Jejich reportáž považuje za útok proti soukromí. Premiér Andrej Babiš týž den na svém facebookovém profilu uvedl, že jeho syn už pochopil, že ho novináři zneužili. Setkal se s ním v sobotu v Ženevě, kam ho letěl navštívit.

Vyjádření Beaty Babišové Video: TV Nova

 
Článek

„Jako matka Andreje Babiše mladšího cítím zásadní povinnost vyjádřit se ke skandálnímu útoku proti soukromí mého syna a mě. I přesto, že jsem reportéry Slonkovou a Kubíka výslovně upozornila na to, že můj syn je nemocný, a proto rozhovor s ním nepřipadá v úvahu, udělali to, že skrytou kamerou rozhovor se mnou a mým synem natočili a zveřejnili,“ řekla Beata Babišová.

Po týdnu tak zareagovala na reportáž novinářů ze Seznam Zpráv, ve které Babišův syn Andrej řekl, že byl proti své vůli odvezen na Krym. Premiér podle svého syna chtěl, aby zmizel z Česka kvůli vyšetřování dotací pro Čapí hnízdo.

Výhrady měla i k formě rozhovoru: „Tento rozhovor sugestivními otázkami vedli tak, aby vyzněl v neprospěch Andreje Babiše staršího a skandalizaci naší rodiny. Jako matka nemocného syna tento postup novinářů Slonkové a Kubíka striktně odsuzuji a žádám všechny slušné novináře, aby se k této nehorázné kampani nepřipojovali. A dále neubližovali mým dětem a celé naší rodině.”

Foto: Koláž Novinky.cz s Právo

Andrej Babiš mladší s otcem

Vadí jí i to, že byla zveřejněna adresa, kde se synem bydlí. V reportáži Seznam Zpráv však žádná adresa nezazněla, o Ženevě psal až později premiér Babiš na sociálních sítích.

Šéfredaktor Seznam Zpráv kritiku odmítl

„Tím, že byla zveřejněná adresa našeho bydliště, dnes nemůžeme svobodně ani vyjít z bytu na ulici. Prosím novináře, aby respektovali naše soukromí, zdravotní stav našeho syna a dál nás neobtěžovali. Požádala jsem naše advokáty o ochranu práv celé naší rodiny. Zvlášť žádám paní Slonkovou a pana Kubíka, kteří po měsíci zase přišli do domu, kde bydlíme, 16. listopadu 2018, aby nás už neobtěžovali, protože už s nimi hovořit nebudeme,“ dodala Beata Babišová.

Šéfredaktor zpravodajství Seznamu Jakub Unger kritiku odmítl. Zdůraznil také, že Babiš junior s reportéry komunikoval i po odvysílání reportáže.

Babiš: Syn už pochopil

Babiš se také vyjádřil ke kauze: „Včera jsem byl navštívit svého syna Andreje a jeho mámu, abych si poslechl, jak prožívají poslední dny. Už pochopili, jak je novináři zneužili. Že se snaží zneužít mého nemocného syna a postavit ho proti mně,“ napsal Babiš.

Hájí se, že se se synem vídá: „Je nesmysl, jak čtu v novinách, že jsme se od mé svatby neviděli. Potkali jsme se od ní několikrát a v Ženevě jsem byl za ním podruhé. Včera jsme spolu strávili asi pět hodin, povídali si a hráli šachy. Je to už dlouho, co jsme spolu naposledy hráli.“

Babiš dále uvedl, jak i pod mediálním tlakem pracuje a čeho všeho dosáhl: „V téhle mediální hysterii se samozřejmě úplně ztratilo, že jsem pracoval pro naši zemi jako obvykle. Přes ten šílený stres.“

Nepřímo přitom spojil aktuální případ s opozicí, když pokračoval: „Trochu mi to připomíná docela nedávné období. Pamatujete na naši vládu bez důvěry? Leden až červenec 2018. Ten super projekt “Demokratický blok” spolu s novináři tehdy rozjel svou kampaň o apokalypse, konci světa, rozpadu společnosti a ohrožení všeho.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám