Hlavní obsah

Exministr Pilný se vrací, má dohlédnout na „internetizaci Česka”

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na ministerstvu průmyslu a obchodu skončí k poslednímu říjnu náměstek pro „internetizaci” Ondřej Malý a nahradí ho bývalý ministr financí Ivan Pilný (za ANO). O odvolání Malého rozhodla ministryně Marta Nováková (za ANO).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ivan Pilný

Článek

Malý byl náměstkem na ministerstvu od letošního února, kdy jej do funkce jmenoval tehdejší ministr Tomáš Hüner (za ANO). Měl na starosti zavádění vysokorychlostního internetu. Předtím působil jako koordinátor digitální agendy Úřadu vlády.

Ministryně Malému nabídla možnost pokračovat na ministerstvu v rámci sekce Technologie 4.0.

Ivan Pilný je člověk s velkou profesionální zkušeností, a tu chci využít nejen pro minimalizaci administrativní zátěže podnikatelů, ale také pro realizaci zavádění parametrů digitálního státu a všech souvisejících aktivit,“ uvedla k novému náměstkovi ministryně.

Pilný letos neúspěšně kandidoval do Senátu za ANO. Za hnutí ovšem zasedne v novém pražském zastupitelstvu. Od začátku letošního roku působil jako zmocněnec pro digitální vzdělávání na ministerstvu školství.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková

Od roku 2013 byl poslancem za ANO, v loňských sněmovních volbách z osobních důvodů nekandidoval. Ministrem financí se stal loni v květnu. V čele ministerstva tehdy vystřídal současného premiéra Andreje Babiše (ANO). Pilný v 90. letech zakládal českou pobočku softwarové společnosti Microsoft, v letech 1992 až 1998 ji řídil. Poté působil ve vedení řady firem.

S ministryní Novákovou se Pilný potkal například v pozici porotce v někdejší investorském pořadu České televize Den D.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Pětice investorů z pořadu ČT Den D (zleva) Ivan Pilný, Tomio Okamura, Marta Nováková, Dana Bérová a Ondřej Bartoš

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám