Hlavní obsah

Drahoš i Hilšer budou v Senátu kopat za STAN

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Dva někdejší prezidentští kandidáti Jiří Drahoš a Marek Hilšer se rozhodli vstoupit do senátorského klubu hnutí STAN. Uvedli to na čtvrteční tiskové konferenci. Klub Starostů a nezávislých tak bude mít zřejmě osmnáct členů a zatím bude nejsilnějším, tím pádem by mohl mít předsedu horní komory.

Foto: Milan Malíček, Právo

Senátoři Marek Hilšer (vlevo) a Jiří Drahoš oznamují vstup do senátorského klubu STAN.

Článek

„Vstoupím do klubu STAN. Nežádal jsem žádné funkce, bylo pro mě důležité, abych jako člověk, který má vztah ke školství a zdravotnictví, neskončil v mandátovém výboru,“ uvedl Hilšer.

„Během posledních dnů jsem jednal s KDU-ČSL a STAN. Po zvážení všech aspektů jsem se rozhodl, že vstoupím do klubu Starostů a nezávislých,“ oznámil Drahoš.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiří Drahoš

Klub Starostů a nezávislých, který měl doposud 16 členů jako ODS, tak bude nejsilnější. Právě největšímu klubu podle nepsaného pravidla připadá post předsedy Senátu.

Počty se mohou ještě změnit. Spekuluje se, že do klubu ODS by mohl vstoupit Ivo Valenta či Ladislav Faktor, s občanskými demokraty jedná i další z bývalých senátorů Pavel Fischer. Ustavující schůze horní komory bude 14. listopadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám