Hlavní obsah

Policie uzavřela silnici z Polska do Adršpachu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli náporu turistů do skalního města v Adršpachu na Náchodsku policie uzavřela příjezdovou silnici od přechodu s Polskem. Auta nemají kde parkovat. Policisté na situaci na příjezdu do Adršpachu motoristy upozorňují, řekl mluvčí krajské policie Ondřej Moravčík.

Foto: David Taneček, ČTK

Ilustrační foto: Parkoviště v Adršpašských skalách (na snímku z 26. dubna 2018)

Článek

Uzavřená je silnice od Polska přes obec Zdoňov. Do skalního města se lze dostat i po silnici od Teplic nad Metují. "Do Adršpachu je možné vjet, ale nejsou tam už žádná volná parkovací místa. Policejní hlídky o tom řidiče informují, vjezd jim nezakazují," uvedl Moravčík. Jak dlouho bude během soboty silnice zavřená, záleží na zájmu turistů o prohlídku skal. Stejná situace se může opakovat i v neděli, neboť počasí výletům přeje.

Obdobné dopravní opatření je v turistické sezóně poměrně časté. Například v srpnu doprava ve směru od Polska kolabovala pět dní po sobě.

Adršpašské skály se sousedními Teplickými skalami tvoří nejvýznamnější pískovcovou plošinu Polické pánve v Broumovské vysočině. Obě skalní města jsou rozlohou 1803 hektarů největší národní přírodní rezervací v Česku.

Reklama

Výběr článků

Načítám