Hlavní obsah

Babiš: Mám sociální cítění, babičky mi píšou, že jsou šťastné

– Praha • Aktualizováno
Právo, Novinky, zpe, rsk

S dobrou náladou dorazil v sobotu večer do volebního štábu ANO předseda hnutí a premiér Andrej Babiš. Výsledky komunálních a senátních voleb označil za úspěch. Přiznal, že akorát v Praze nedopadly podle jeho očekávání. Na tiskové konferenci také prohlásil, že ANO není levicové hnutí, ale Babiš má sociální cítění. Prý mu píšou babičky dopisy, že jsou šťastné.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš ve volebním štábu ANO v obchodním domě Kotva v Praze

Článek

„Předběžně to vypadá velice dobře. Vedli jsme velice pozitivní kampaň na rozdíl od některých našich soupeřů. Jsem přesvědčen, že hnutí ANO mění naši zemi k lepšímu,“ řekl Babiš, který do volebního štábu hnutí ANO v centru Prahy na Náměstí Republiky dorazil až před devátou večer.

Hájil hnutí ANO s tím, že není levicové. „Pan předseda Fiala (ODS) tvrdí, že jsme levicová strana. Není to pravda. To, že mám sociální cítění a že jsem udělal maximum pro naše důchodce, co je na tom špatně? Babičky mi píšou, že jsou šťastné,“ prohlásil premiér.

Praha je specifická, tvrdí Babiš

Přiznal, že výsledky v Praze nejsou nejlepší. Podle předběžných součtů to vypadá, že ANO skončí třetí na pásce. „Praha nevypadá dobře, je to výsledek působení našich lidí v Praze. Historicky naše organizace měla problémy, Praha je specifická,“ míní Babiš.

Lídr ANO na primátora Petr Stuchlík je podle Babiše nejlepší manažer ze všech. Sám Stuchlík za celý den mezi novináře nepřišel. Původně měl dorazit už ve čtyři odpoledne.

Hamáček zachránil ČSSD tím, že šel s námi do vlády
Andrej Babiš (ANO)

Volební výsledek ANO na straně jedné a soc. dem. na straně druhé podle premiéra nebude mít na vládní koalici dopad. „Spolupráci v rámci koalice to neovlivní, s Hamáčkem komunikujeme, chodíme na tiskovky. Za soc. dem. je tam 15 poslanců, co podepsali koaliční smlouvu,“ prohlásil Babiš.

Podle něj má strana poděkovat současnému předsedovi Janu Hamáčkovi. „Zachránil ČSSD tím, že šel s námi do vlády. Mají témata, kdyby byli v opozici, jako jiné strany, tak by jinak mluvili jako oni do zdi a málo by prosadili,“ podotkl Babiš.“ konstatoval.

Na dotaz, zda by mohlo k otřesům ve vládě kvůli nevalnému výsledky ČSSD a komunistů, premiér odvětil, že to nepředpokládá.

Pokud jde o koalice v obcích a městech, Babiš do jejich složení mluvit nechce. „Jsem premiér a mám na starosti vládu. Nechám to na našich krajských organizacích,“ řekl Babiš.

Reklama

Výběr článků

Načítám