Hlavní obsah

Babiš hrál ve Sněmovně pantomimu s mobilem za zády Kalouskovi

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Debatu o novelizaci zákona o elektronické evidenci tržeb (EET), doplnila pantomima premiéra Andreje Babiše (ANO), který se za zády šéfa poslanců TOP 09 Miroslava Kalouska snažil poslance přesvědčit, že ač je důchodce, který místo počítače používá blok a elektronický podpis je pro něj španělskou vesnicí, zvládá používat chytrý mobil. Chtěl tím patrně přesvědčit živnostníky v předdůchodovém věku, že zavedení dalších fází EET zvládnou i oni.

Andrej Babiš ve Sněmovně při vystoupení Miroslava KalouskaVideo: PSP ČR

 
Článek

Opoziční poslanci v debatě o zavedení dalších vln EET poukazovali na to, že pro řadu starších lidí, kteří si takříkajíc netykají s moderními technologiemi, by byly požadavky státu nesplnitelné.

Poukazovali na to řečníci z řad Pirátů, ODS i premiérův „oblíbený” poslanec Kalousek. „Přece nemůžeme každého živnostníka nutit, jen proto, že jsme si to vymysleli, že ty technologie musí používat, protože nemá jinou cestu,” argumentoval Kalousek.

Premiér Andrej Babiš při interpelacíchVideo: Česká televize ČT24

Za příklad použil premiéra Babiše, který ve čtvrtek demonstroval svůj vztah k digitalizaci státní správy masivním zápisníkem, který mu nahrazuje notebook. [celá zpráva]

„Představte si, že by se váš stranický šéf živil jako živnostník. O něm je známo, že dokáže posílat jenom SMS,” oponoval Kalousek poslanci ANO Jiřímu Bláhovi, který se chlubil tím, že moderní technologie i v sedmapadesáti letech ovládá bez problémů.

To zaujalo i za ním sedícího premiéra, který se chopil mobilního telefonu a jal se jím za Kalouskovými zády mávat, patrně na znamení toho, že i on si s některými moderními technologiemi rozumí.

„Byste mu zrušil živnost,” predikoval Kalousek dopady na hypotetického živnostníka Babiše. Ten ještě po Kalouskově odchodu od pultíku naposledy zamával dvěma telefony a debata mohla pokračovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám