Hlavní obsah

Ať dá Zeman Babišovi vyznamenání za boj proti korupci, navrhl člen ANO

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident republiky Miloš Zeman by měl udělit státní vyznamenání premiérovi Andreji Babišovi (ANO) za celoživotní boj proti rozkrádání státního majetku. Navrhl to člen hnutí ANO v Písku Václav Makrlík. ANO dopis uveřejnilo na svém oficiálním webu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Miloš Zeman a Andrej Babiš

Článek

„Využívám tímto svého občanského práva a dovoluji si vám navrhnout a doporučit, abyste u příležitosti stého výročí vzniku Československé republiky udělil panu Andreji Babišovi, předsedovi vlády České republiky, příslušné státní vyznamenání,“ stojí v dopise zveřejněném na webu hnutí ANO.

Babiš by měl podle Makrlíka vyznamenání dostat za „celoživotní boj proti rozkrádání státního majetku a s tím spojenou korupcí, za vnitrostátní politickou stabilizaci českého státu, o kterou se zasloužil zformováním vlády, která, přes nesmírné obstrukce, získala důvěru Poslanecké sněmovny ČR a za výrazné zviditelnění českého státu na mezinárodní politické scéně”.

Makrlík prý návrh přednesl na sněmu okresní organizace ANO v lednu a podle něj byl přijat všemi přítomnými členy.

Dopis s návrhem prezidentovi Makrlík poslal 12. července.

Babiš Novinkám řekl, že je to nesmysl a že by takový návrh neakceptoval.

Anketa

Zaslouží si podle vás Andrej Babiš státní vyznamenání za boj proti korupci?
Ano
16,7 %
Ne
83,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3594 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám